Ga naar Content

Hilversummers protesteren tegen komst McDonald's

HILVERSUM Een actiecomité van buurtbewoners heeft vanmiddag in Hilversum geprotesteerd tegen de komst van een McDonald's-filiaal. Het fastfoodrestaurant zou op een braakliggend terrein moeten komen, vlak naast de rotonde aan de Vreelandseweg. De buurtbewoners vinden dit geen goed idee, omdat het volgens hen voor een hoop overlast zou zorgen.

"Deze rotonde is al druk, zeker tijdens de spits. Als er ook nog een McDonald's bij zou komen met een dubbele McDrive dan wordt het nog erger", vertelt Carolien Glasbergen van het actiecomité.

Lees ook: Massaal protest tegen tweerichtingsverkeer in Hilversum

Carolien maakt zich ook zorgen om het zwerfafval. "We hebben in Purmerend gekeken, en die McDonald's staat hoog op de lijst van zwerfafval. Dat moeten we hier niet willen."

Aanpassingen
Beheerder van de grond Roelof van Bruggen denkt dat het allemaal wel los loopt. "Met kleine aanpassingen, bijvoorbeeld het verbreden van het fietspad, zal het met de drukte wel meevallen. Wees blij dat er iets gedaan wordt aan het terrein."

De buurtbewoners hebben rondom de rotonde grote spandoeken opgehangen. Ook zijn er flyers uitgedeeld aan voorbijgangers. De gemeenteraad beslist op 8 maart over de komst van de fastfoodgigant.