Ga naar Content

Massaal protest tegen tweerichtingsverkeer in Hilversum

HILVERSUM Het verzet is massaal. Bewoners, ondernemers, fietsersbond en zelfs de pastoor zijn tegen de plannen van de gemeente Hilversum om de Emmastraat tweerichtingenverkeer te maken. Volgens de tegenstanders gaat dat tot ongelukken leiden, maar de gemeente zet vooralsnog stug door.

Van verslaggever Joost Lammers

Het is altijd al druk op de smalle Emmastraat, zo laten bewoners en ondernemers zien in een eigen actiefilmpje. Ze vrezen dan ook het plan van de gemeente om tweerichtingsverkeer in te voeren.

Het actiecomité krijgt ook steun van boven, want ook op de parochie van de Sint-Vituskerk hangen de actieposters. Pastoor Jules Dresmé is nauw betrokken.

Rapport geeft actievoerders gelijk
Het gemeentebestuur hamert er op dat de bereikbaarheid van het centrum wordt verbeterd. De discussie loopt af en toe hoog op. En een rapport van ingenieursbureau Arcadis dat nota bene in opdracht van de gemeente is opgesteld, geeft de actievoerders gelijk. Het wordt onveiliger. 

De wethouder geeft toe dat tweerichtingsverkeer altijd onveiliger is dan eenrichtingsverkeer. Hij doet wel aanpassingen aan het plan om het veiliger te maken, maar blijft bij het tweerichtingsverkeer. De wethouder mag dat vanavond ook weer aan de gemeenteraad uitleggen. De actievoerders zullen daar ook hun stem laten horen in de hoop dat het plan van tafel gaat.