Ga naar Content

Bewoners Muiderberg vrezen 'bewonerspas' tijdens afsluiting A1

MUIDERBERG Muiderberg gaat deze zomer een aantal weekenden op slot. De maatregel is nodig omdat de A1 dichtgaat in verband met een ingrijpende verbouwing van het knooppunt bij Muiderberg. Bewoners kunnen dan alleen met een speciaal pasje hun dorp inkomen.

De zogenoemde bewonerspas is al eerder ingezet door Rijkswaterstaat, maar dat had niet het gewenste resultaat. "Ik denk dat we de komende negen weekenden moeten gaan bunkeren, want het dorp kom je niet uit", vertelt Joke Wiss.

Lees ook: Nieuwe spoorbrug en verbrede A1 bij Muiderberg: "In de tuin zitten is er niet meer bij"

Jur Jonges van de dorpsraad Muiderberg vindt dat Rijkswaterstaat het verkeerd aanpakt. "De plek waarop auto's werden tegengehouden, was heel dicht bij Muiderberg waardoor alle toevoerwegen verstopt raken." Joke heeft er destijds twee uur over gedaan om Muiderberg in te komen. 

Doorbijten
En dus wordt het doorbijten de komende maanden voor de Muiderbergers, want er staat nog een hele hoop werk gepland. "De grootste verbouwing in het knooppunt Muiderberg is dat we de rijrichting gaan omdraaien om zo de doorstroming te verbeteren op de lange termijn", vertelt Niels van den Brink, verkeersmanager bij Rijkswaterstaat. Maar Jonges ziet geen enkel voordeel voor Muiderberg. "Het dorp blijft even bereikbaar of onbereikbaar als altijd."

Lees ook: Timelapse: zo werd de nieuwe spoorbrug bij Muiderberg geplaatst

Rijkswaterstaat heeft een animatie gemaakt waarin te zien is welke veranderingen er worden doorgevoerd. Daarnaast is er een overzicht van alle afsluitingen te vinden op de website.