Ga naar Content

Alkmaarder gaat voor derde titel WK Stamppot "Bij alles denk ik: kan ik hier stamppot van maken?"

ALKMAAR Michel Rekers uit Alkmaar verdedigt vrijdag zijn wereldtitel Stamppotkoken. De afgelopen twee jaar greep hij de titel met bijzondere stamppotvariaties. Wat nu zijn winnende recept gaat worden, houdt hij nog even geheim.

Voor Michel Rekers is morgen een spannende dag. In Groningen doet hij mee aan het WK Stamppotkoken. Twee keer eerder wist hij te winnen. En niet met een doorsnee stamppot maar met unieke creaties.

In 2015 maakte hij een stamppot Goreng en vorig jaar won hij met een stamppot Griekse köfte. Ook dit jaar heeft hij weer iets speciaals bedacht. Maar wat het precies is houdt hij nog even geheim om de concurrentie niet wijzer te maken dan nodig. "Het is iets met vis, meer zeg ik niet", lacht Michel geheimzinnig. 

Lees ook: Alkmaarder wint van topkoks bij WK Stamppotkoken

"Ik ga voor de winst, zo fanatiek ben ik wel. En dan mag ik de beker houden", vertelt de sous-chef van het Bergense verzorgingshuis De Marke. "Het geheim van een goede stamppot is dat je een goede kruimige aardappel gebruikt en dat je alle ingrediënten kan proeven. Het moet geen brij worden."

Door vrienden wordt Michel inmiddels De Stamppotkoning genoemd. Een titel waar hij trots op is. "Garnalen, bami. Bij alles wat ik zie denk ik: kan ik hier stamppot van maken?. Het is misschien raar maar zo gaat dat in mijn hoofd."

Naast het WK Stamppot doet Michel ook mee aan het WK Snert wat gelijktijdig wordt gehouden. Vrijdagmiddag rond 17.00 uur is de uitslag bekend.

Foto: NHNieuws/ Anne Klijnstra