Ga naar Content

Taxichauffeurs protesteren massaal tegen ronselaars op Schiphol

SCHIPHOL Taxichauffeurs protesteerden vanavond op Schiphol. Ze zijn ontevreden over het uitblijven van een verbod tegen de ronselaars die op de luchthaven actief zijn.

Ongeveer 100 chauffeurs legden het werk vanavond neer om te protesteren. Hun woedde richtte zich op de ronselaars. Afgelopen zondag werd bekend dat het kort geding over de ronselaars pas morgen plaatsvindt.

Lees ook: Voorlopig toch geen verbod taxironselaars op Schiphol

Tijdens de demonstratie werden leuzen geroepen als: "Wie valt onze beveiligers aan? Ronselaars! Wie valt onze media aan? Ronselaars!" Volgens één van de legale taxichauffeurs worden ze aan het lijntje gehouden door de gemeente Haarlemmermeer. "Ze beloven op te treden, maar tot nu toe hebben we niets gezien". Hij zegt dat het grootste slachtoffer de klant is. 

Boos 
De taxibestuurders zijn boos over het feit dat de chauffeurs die met de ronselaars samenwerken niet voor een vergunning willen betalen. "Ze zijn van harte welkom om met ons samen te werken. Maar dat willen ze niet". De ronselaars spanden een kort geding aan nadat de gemeente Haarlemmermeer hun activiteiten wilde verbieden.

De staking van de taxichauffeurs is inmiddels voorbij en het taxiverkeer rond het vliegveld is weer op gang.

Foto: NH Nieuws/Doron Sajet