Start van hoofdcontent

AMSTERDAM

nl

Redacties Noord-Hollandse kranten zeggen vertrouwen in hoofdredacteur op

1 februari 2017, 21.46 uur · Aangepast 2 februari 2017, 09.35 uur · Foto: NH & Google Streetview

AMSTERDAM Redacteuren van de Holland Media Combinatie (HMC) hebben vanmiddag middels een motie hun vertrouwen in hoofdredacteur Arjan Paans opgezegd. Ze zijn ontevreden over het handelen van Paans die voor een reorganisatie 45 mensen wil ontslaan.

Op een drukbezochte plenaire vergadering zegden de medewerkers van de regionale kranten van HMC hun vertrouwen in hun hoofdredacteur op. Er waren minimaal 171 stemmen van de 257 redacteuren nodig om de motie van wantrouwen rechtsgeldig te laten zijn. Uiteindelijk stemden 182 mensen voor het voorstel. Paans is echter niet van plan op te stappen. Hij zegt de boosheid te snappen, maar voelt zich niet verantwoordelijk. Hij ziet zichzelf als "boodschapper van slecht nieuws".

Lees ook: Lot hoofdredacteur HMC in handen van redactie

Ontslagen
De ontslagen die Paans wil doorvoeren, zijn onderdeel van een plan van de directie van de Telegraaf Media Groep, waar HMC deel van is. De medewerkers gaven vanmiddag aan dat Paans zich in hun ogen te weinig verzet heeft tegen de grondige reorganisatieplannen.

In hun motie van wantrouwen hekelden de medewerkers het feit dat Paans de 'formatiereductie als voldongen feit' presenteerde. Ze concluderen in de motie "dat het vertrouwen in het leiderschap in combinatie met het hoofdredacteurschap van Arjan Paans ontbreekt".  

Lees ook: Chefs Noord-Hollandse kranten woedend op hoofdredacteur om dreigend ontslag

Woede
De plannen, die op Oudjaarsdag bekend gemaakt werden, leidden in januari al tot veel verzet. De redactiechefs van de regionale kranten schreven hem op 8 januari een woedende brief over de manier waarop Paans handelde. 

Kijk hieronder voor een video van de protesten eind vorige maand.

Video #159443