Ga naar Content
Noord-Holland

Chefs Noord-Hollandse kranten woedend op hoofdredacteur om dreigend ontslag

8 januari 2017, 21.39 uur · Aangepast 9 januari 2017, 09.35 uur
Door: · Foto: NH & Google Streetview

NOORD-HOLLAND In een brandbrief aan de hoofdredacteur van Holland Media Combinatie (HMC), Arjan Paans, schrijven de redactiechefs van de aangesloten regionale dagbladen dat hij zich harder op moet stellen over het dreigende massa-ontslag. Dat meldt de NOS.

Op Oudejaarsdag werd bekend dat bij de regionale dagbladen van de Telegraaf Media Groep (TMG) 45 van de 185 fulltime banen op de tocht staan. Dat zou het gevolg zijn van een reorganisatie waarbij de redacties van De Telegraaf, de regionale bladen en Metro in één organisatie worden ondergebracht.

Onacceptabel
In de brandbrief schrijven de redactiechefs dat ze de plannen onacceptabel vinden, meldt de NOS. Omdat Paans het plan samen met de hoofdredacteur van De Telegraaf heeft geschreven, zou hij zich volgens de chefs bij voorbaat al hebben neergelegd bij de ontslagronde. "Je wekt zelfs de indruk nog trots te zijn ook", schrijven de 19 chefs.

Lees ook: Tientallen banen op de tocht bij Noord-Hollandse dagbladen

Ook verwijten ze Paans dat hij op eigen houtje heeft gehandeld, zonder te overleggen met de redacties. Ze vragen zich in de brief af hoe de hoofdredacteur het vertrouwen wil herstellen. "Handel in de geest van een hoofdredacteur die voor zijn redactie staat. Een hoofdredacteur waardig, met andere woorden."

Veel overlegd over plannen
Paans heeft in een reactie tegen Villamedia gezegd dat hij zich de boosheid van de chefs kan voorstellen, maar dat ze hun beklag bij de directie moeten doen. Hij heeft absoluut niet op eigen houtje gehandeld, maar veel overleg gevoerd over het plan. Ook stelt hij dat er met een kleinere redactie nog altijd goede kranten gemaakt kunnen worden. 

Morgenochtend gaan de redactiechefs en Paans met elkaar om tafel zitten om het over de plannen te hebben.