Ga naar Content
Noord-Holland

Tientallen banen op de tocht bij Noord-Hollandse dagbladen

31 december 2016, 20.37 uur
Door: · Foto: NH & Google Streetview

NOORD-HOLLAND Bij de regionale dagbladen van Telegraaf Media Groep (TMG) staat ongeveer een kwart van de banen op de tocht. In een adviesaanvraag aan de ondernemingsraad stelt de directie van het bedrijf voor de redacties van De Telegraaf, de regionale bladen en Metro in één organisatie onder te brengen.

Door het voorstel zouden 45 van de 185 banen (fte) verdwijnen. De klappen vallen bij de titels onder dochterbedrijf Holland Media Combinatie (HMC). Daaronder zijn onder meer Haarlems Dagblad, Noordhollands Dagblad en de Gooi- en Eemlander. 

TMG informeerde de medewerkers vandaag, op oudejaarsdag. "We begrijpen dat het verre van prettig is dat we jullie net voor de jaarwisseling per mail informeren'', schreef de directie.

'Uitermate vervelende' timing
Ook een woordvoerder van TMG noemde de timing 'uitermate vervelend'. "We hadden het wel eerder bekend willen maken, maar er moest eerst een intensieve interne dialoog worden gevoerd'', zei hij. Op 9 januari wordt het personeel geïnformeerd over de gevolgen van de reorganisatie. 

De woordvoerder legt uit dat de bezuiniging deel uitmaakt van grotere plannen die het concern afgelopen zomer aankondigde. "De kosten moeten in lijn worden gebracht met de opbrengsten, daarom wordt 90 miljoen bezuinigd'', zegt hij.