Start van hoofdcontent

Noord-Holland

NL
V

Aangehouden 'Hells Angel': "Ik kwam gewoon lekker een biertje drinken met m'n broeders"

27 januari 2017, 00.17 uur · Foto: Haarlem105

HAARLEM Een man die vanavond in het clubhuis van de Hells Angels was en daar werd aangehouden, heeft geen flauw idee waarom de politie het pand is binnengevallen. "Misschien wil de nieuwe burgemeester een statement maken."

Dat zegt hij in een interview met nieuwspartner Haarlem105. De man, die naar eigen zeggen bij de club hoort, zou eerst in de boeien zijn geslagen om kort daarna weer te worden vrijgelaten. "Ze wouden weten wie ik was, man", vertelt hij achter het treinstation.

"Ik kwam gewoon lekker een biertje drinken met m'n broeders, toen stonden er ineens een paar ninja's." Ook tijdens de nieuwjaarsborrel van vorige week was de man aanwezig in het clubhuis. Toen was de sfeer anders, zegt hij. "De buurtagent was gekomen, het was gewoon gezellig. Volgens mij was de burgemeester er ook." 

Lees ook: Grote politieactie tegen Haarlemse Hells Angels: alle leden opgepakt

Hoewel de politie sterke aanwijzingen heeft dat de leden van de beruchte motorclub deel uitmaken van een criminele organisatie en zich in wisselende samenstellingen schuldig hebben gemaakt aan strafbare feiten, is er volgens hun geïnterviewde broeder niets aan de hand.

"We zijn lekker positief, goed bezig. Laat ze allemaal naar buiten, ze hebben niks gedaan, onschuldige mannen gewoon, heel rustig. Voor de rest heb ik niks te zeggen."

Bekijk het volledige interview van Haarlem105 hieronder.