Start van hoofdcontent

Noord-Holland

NL
V

Grote politieactie tegen Haarlemse Hells Angels: alle leden opgepakt

26 januari 2017, 22.52 uur · Aangepast 18 juli 2018, 15.47 uur

HAARLEM De politie heeft vanavond bij invallen alle leden van de Haarlemse afdeling van Hells Angels opgepakt. Ze worden verdacht van deelname aan een criminele organisatie. De actie in Haarlem is onderdeel van een landelijke actie, waarbij op 24 plaatsen door het hele land invallen worden gedaan.

Behalve in het clubhuis aan de Baljuwslaan viel de politie ook meerdere woningen in de provinciehoofdstad binnen. De aangehouden leden zijn allen man, tussen de 35 en 64 jaar en afkomstig uit Haarlem, Leiden, Gouda, Alkmaar en IJmuiden. Een van hen werd aangehouden in de gevangenis in Heerhugowaard. 

Lees ook: 'Haarlemse Hells Angels drijvende kracht intimidaties in Noord-Holland'

Sommigen worden naast deelname aan een criminele organisatie verdacht van onder meer afpersing, geweld en brandstichting, laat de politie weten. Naast de negen mannen heeft de politie ook een 32-jarige Haarlemse aangehouden. Zij is geen lid, maar wel betrokken bij de afdeling. 

Lees ook: 2,5 jaar cel voor Haarlemse president Hells Angels

De aanhoudingen zijn het gevolg van een in 2015 gestart onderzoek waarin 29 zaken zijn bekeken. Politie en Openbaar Ministerie concluderen dat de negen leden bij die 27 zaken in wisselende samenstellingen betrokken zijn geweest bij strafbare feiten. Het clubhuis wordt op last van burgemeester Jos Wienen gesloten. 

Lees ook: Leden Hells Angels mishandelen festivalbezoekers Waarland

Ook in andere Noord-Hollandse steden en plaatsen is de politie vanavond woningen binnengevallen. Het gaat om Alkmaar, Velsen-Zuid, IJmuiden, Hoofddorp en Heerhugowaard. Buiten Noord-Holland kwam de politie in Gouda, Warmond, Leiden en Zwijndrecht in actie.