Ga naar Content

Floris van der Linden: "Gaan, absoluut, zeker weten"

VELSEN-ZUID Het was een drukke week voor Telstar. Crescendo van Berkel kreeg rood tegen Fortuna Sittard, Stefano Lilipaly vertrok per direct naar Cambuur, clubicoon Fred André overleed en keeper Wesley Zonneveld raakte geblesseerd. Veel gebeurtenissen zo in de aanloop naar de vissersderby tegen FC Volendam.

"Er wordt goed getraind", laat trainer Michel Vonk weten. "Ik zie weer lachende gezichten op het veld, dat is een goed teken. Dus dat is hopelijk een signaal dat het een mooie wedstrijd kan worden." Aanvaller Floris van der Linden, die ook deze week in de basis start, laat er geen gras over groeien: "We moeten gaan, absoluut, zeker weten!"

LEES OOK: Stefano Lilipaly per direct naar Cambuur

Wesley Zonneveld
Keeper Wesley Zonneveld zal vrijdag niet aanwezig zijn tijdens het duel. De doelverdediger raakte afgelopen week tijdens een training geblesseerd aan zijn knie. "Dat was een ongelukkig moment", legt Vonk uit. "We moeten er vooral geduld mee hebben en afwachten hoe het herstelt." Zonneveld krijgt vrijdag de resultaten van zijn MRI-scan.  

Ook verdediger Crescendo van Berkel ontbreekt. Tijdens het duel met Fortuna Sittard werd hij met rood van het veld gestuurd. Donderdagavond beluit de KNVB over het hoger beroep dat Telstar heeft aangespannen tegen de schorsing van drie duels. Wat de uitslag ook is, Van Berkel speelt sowieso niet mee tegen Volendam. "Hij heeft een blessure aan zijn lies, daardoor is hij niet fit genoeg", aldus Vonk. 

LEES OOK: Telstar in beroep tegen schorsing Van Berkel

De wedstrijd tussen Telstar en FC Volendam is vrijdagavond vanaf 20.00 uur live te volgen op de radio bij NH Sport. 

LEES OOK: Telstar-icoon Fred André (75) overleden

Foto: NH / Wim van Amerongen