Ga naar Content
Sport

Stefano Lilipaly per direct naar Cambuur

24 januari 2017, 12.12 uur · Aangepast 24 januari 2017, 12.37 uur
Door: · Foto: Pro Shots/Remko Kool

VELSEN-ZUID Stefano Lilipaly vertrekt per direct van Telstar naar SC Cambuur, de huidige nummer negen van de Jupiler League.

Eerder was er sprake van dat Lilipaly in de zomer zou overstappen naar Cambuur. De Friezen waren met Lilipaly al akkoord over een tweejarig contract. Door de onmiddelijke overstap naar Cambuur ontvangen de Witte Leeuwen een vergoeding die de overgang rechtvaardigen, meldt de club op de site.

"We zijn er goed uitgekomen en het levert de club ook nog wat op", zegt Lilipaly zelf. "Dat is mooi voor de club, dat ik iets terug heb kunnen doen, en mooi voor mij dat de volgende sportieve stap in mijn carrière kan maken. Cambuur wilde vandaag graag alles rond hebben met het oog op de KNVB-beker. Vandaag train ik al mee bij Cambuur, zodat ik morgen misschien al bij de selectie kan zitten." Cambuur speelt woensdagavond uit tegen FC Utrecht voor de KNVB-beker.

Lilipaly heeft door de snelle afronding van zijn overstap nog geen afscheid kunnen  nemen van zijn teamgenoten en de staf. "Ik ga volgende week wel even afscheid van ze nemen", zei hij.

Lees ook: Telstarspeler Lilipaly wereldster in Indonesië

Stefano Lilipaly maakte sinds het seizoen 2015/2016 deel uit van de selectie van de Witte Leeuwen. In zijn eerste seizoen kwam de Indonesisch international tot 30 wedstrijden in het Telstar shirt. In het huidige seizoen was Stefano Lilipaly een vaste basisklant in de elf van Michel Vonk. In de maanden november en december maakte Lilipaly namens Indonesië furore tijdens de AFF Suzuki Cup.