Ga naar Content
Noord-Holland

Voorzitter 50PLUS Noord-Holland uit partij gezet wegens schoolreisje

18 januari 2017, 21.32 uur · Aangepast 19 januari 2017, 00.52 uur
Door: · Foto: ANP / Bart Maat

AMSTERDAM 50PLUS-voorzitter Jan Nagel heeft bevestigd dat er afscheid is genomen van de voorzitter van de provinciale afdeling van de partij, Nico Vos. Volgens het Noordhollands Dagblad is 'belangenverstrengeling' de reden voor de breuk.

Volgens de krant zou De Vos een schoolreisje naar het Binnenhof in Den Haag hebben georganiseerd, waar hij schoolkinderen kennis wilde laten maken met de parlementaire democratie. De kosten van het busvervoer declareerde hij bij de partij. Eén van de leerlingen die mee waren, was de kleindochter van De Vos. 

Onacceptabel, vindt Nagel dat. "We hebben richtlijnen voor waar geld wel en niet besteed mag worden. Schoolreisjes voor je kleinkinderen kunnen wij niet financieren. We kunnen niet toestaan dat privé-uitgaven uit de partijkas betaald worden."

Lees ook: Ex-playmate (66) lijstduwer voor 50Plus in Gooise Meren

De voormalige voorzitter was zich van geen kwaad bewust, zo liet hij weten. "Het leek ons een goede campagne-activiteit, om aan te geven dat we er niet alleen maar voor ouderen zijn, maar ook voor kinderen."

Vaker aanvaringen
De Vos denkt dat het partijbestuur het niet zo erg vindt dat de voorzitter het veld moet ruimen, aangezien er al vaker aanvaringen waren tussen beide partijen. Zo was hij eerder kritisch op de kandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen en was er een meningsverschil over het opzetten van een lokale partij-afdeling in Den Helder. 

Nagel houdt echter vol dat de vermeende belangenverstrengeling de enige reden voor het afscheid is. "Dat staat ook nadrukkelijk in de brief die we hem stuurden."

De Vos start een interne beroepsprocedure tegen zijn ontzetting.