Ga naar Content
Noord-Holland

Ex-playmate (66) lijstduwer voor 50Plus in Gooise Meren

4 oktober 2015, 18.44 uur · Aangepast 4 oktober 2015, 19.03 uur
Door: · Foto: ANP/Marcel Hemelrijk

HILVERSUM Een bijzondere naam op de kandidatenlijst van 50Plus in de nieuw te vormen gemeente Gooise Meren. Als bewoners van Muiden, Naarden en Bussum op 18 november aanstaande naar de stembus gaan, kunnen ze hun voorkeur uitspreken voor niemand minder dan voormalig playmate Viola Holt.

Holt, die onder meer de Vijf Uur Show presenteerde en op de cover van de best verkochte Nederlandse Playboy ooit stond, is lijstduwer. Dat betekent dat de partij verwacht dat veel mensen op haar zullen stemmen. Toch is de kans vrij klein dat Holt, die inmiddels ruim tien jaar in Muiderberg woont, daadwerkelijk voor de de partij in de gemeenteraad van Gooise Meren komt.

"Ik kom uit een gezin waarin de politiek altijd een belangrijke rol speelde", legt Holt uit. "In mijn televisieperiode had ik te weinig tijd om me er mee te bemoeien, maar als ik zie hoe de gevestigde politieke partijen de ouderen verwaarlozen, dan is dat voor mij de motivatie om mij in te zetten voor de partij 50PLUS."

Muiden
Ook haar man Peter Holt staat op de lijst van 50PLUS, als vijfde. "Het zou niet goed zijn als Muiden niet duidelijk in de nieuwe gemeenteraad Gooise Meren is vertegenwoordigd", vertelt zijn echtgenote. "Daarom gaan we een actie voeren om Peter met voorkeurstemmen gekozen te krijgen."

Lees ook: 50PLUS maakt lokaal debuut op kieslijst Gooise Meren

Gooise Meren is de eerste gemeente waar 50PLUS voet aan de grond probeert te krijgen. Ze zijn al wel vertegenwoordigd in de Eerste en Tweede Kamer en in bijna alle Provinciale Staten, maar deden naar eigen zeggen bewust niet mee aan lokale verkiezingen.