Ga naar Content
Noord-Holland

NH Airtime: De 'Family Couch' in economy class in de A350 van China Airlines

10 januari 2017, 20.53 uur · Aangepast 10 januari 2017, 21.25 uur
Door: · Foto: NH/Doron Sajet

SCHIPHOL Om echt helemaal plat te kunnen liggen in een vliegtuigstoel, daarvoor moet je vaak wel heel erg diep in de buidel tasten. Maar in de nieuwe Airbus A350 van China Airlines, die sinds gisteren ook op Schiphol vliegt, hoef je niet perse business class te vliegen om lekker languit te liggen. Daar hebben ze een bijzonder concept in economy class: de 'Family Couch'.

Door luchtvaartverslaggever Doron Sajet

China Airlines vliegt al meer dan dertig jaar tussen de Taiwanese hoofdstad Tapei en Amsterdam. De laatste jaren vloog de maatschappij die route met een viermotorige, verouderde Airbus A340, en met een tussenstop in Bangkok. Sinds gisteren stuurt China Airlines vier keer per week haar nieuwste en stilste vliegtuig rechtstreeks naar Amsterdam en terug: de Airbus A350-900.

Lees ook: NH Airtime: Schiphol heeft wereldprimeur met eerste Bombardier CS300 van airBaltic

Wie het ervoor over heeft, kan bij China Airlines een stoel boeken in de business class die helemaal plat kan, een gezellig schemerlampje heeft en waar je in de watten wordt gelegd door de stewards en stewardessen. Een cabine verder tref je de premium economy class: niet zo chique als de klasse helemaal voorin, maar toch wel daarin vrij grote stoelen met voetensteun en met aardig wat beenruimte. Goed te doen voor een vlucht van twaalf uur.

Family Couch
In de economy class van de Airbus A350 vind je tenslotte een nog vrij uniek concept: de 'Family Couch'. De stoelen in het voorste deel van de economy class kunnen uitgeklapt worden tot een soort bankbed; ideaal voor als je met kinderen reist. Maar ook zonder kleintjes ziet de Family Couch er aangenaam uit voor de lange reis naar Taiwan. In dat geval moet je de passagier die naast je zit wel kennen, lijkt me, voordat je knus tegen hem of haar aankruipt.