Ga naar Content

Ajax-debutant Matusiwa is vooral 'heel trots'

ROTTERDAM Op de laatste speeldag van het voor Ajax zeer teleurstellend verlopen voetbalseizoen '17/'18 maakte Azor Matusiwa zijn debuut in het eerste elftal. Zondagochtend vertelde trainer Erik ten Hag dat hij tegen Excelsior (1-2) zijn basisdebuut mocht maken. "Ik ben heel trots", zei een glunderende Matusiwa op Woudestein,

Na een zwakke eerste helft van Ajax, inclusief achterstand en eigen doelpunt van aanvoerder De Ligt, richtten de Amsterdammers zich na de pauze op en namen alsnog de drie punten mee naar de hoofdstad. Matusiwa speelde de volle negentig minuten. "Iedereen heeft me gefeliciteerd. Ik denk dat ik persoonlijk wel goed speelde op een paar kleine foutjes na." 

Lees ook: Ajax wint van Excelsior na matige vertoning

De net 20-jarige Matusiwa maakt sinds 2013 deel uit van de jeugdopleiding van Ajax. De geboren Hilversummer speelde eerder voor Almere City FC en HSV Wasmeer. Dit seizoen was hij een vaste waarde in het kampioenselftal van Jong Ajax. Twee weken geleden verlengden de Amsterdammers zijn contract tot de zomer van 2020."Dat is een goed teken. Het ging lekker en ik zal al een paar keer bij de selectie. Dat ik vandaag in de basis mocht beginnen, is gewoon fantastisch."