Ga naar Content
Noord-Holland

Laatste pinautomaat in Andijk na weken weer gemaakt: "Maar er moet er gewoon eentje bij"

26 april 2018, 12.17 uur · Aangepast 26 april 2018, 12.44 uur
Door: · Foto: NH

ANDIJK De enige overgebleven pinautomaat in Andijk is na een wekenlange storing eindelijk weer gemaakt. Inwoners zijn blij, maar balen van de gang van zaken en strijden voor een extra automaat.

Begin april kapte 'ie er mee: de laatste pinautomaat in het dorp. Pas zo'n drie weken later werd de storing van het ABN Amro-apparaat gerepareerd en kunnen de inwoners hun benodige contanten weer opnemen. "Fijn natuurlijk, maar het blijft problematisch", aldus inwoner Gerrit van Keulen. "Een storing kan natuurlijk, maar dat het zolang duurt vind ik niet normaal."

Lees ook: Laatste pinautomaat in Andijk vaak leeg of buiten gebruik: "Dit is gewoon schandalig"

Oproep
Om deze ellende in de toekomst te voorkomen, wil het dorp een extra pinautomaat. De Dorpsraad voert samen met diverse ouderenbonden en onder aanviering van Els van den Bosch (CDA) actie om die te krijgen. "Tot vorig jaar hadden we er ook twee, waarom is het dan niet mogelijk om er nog eentje bij te krijgen?", aldus Gerrit. "We moeten die service in stand houden."

De Andijker hoopt dat de banken gehoor gaan geven aan hun oproep. "En anders gaan we gewoon door, tot het laatste duppie!"