Ga naar Content
Noord-Holland

Grote steun gemeenteraad voor ontruiming Rob Scholte Museum

24 april 2018, 13.40 uur · Aangepast 24 april 2018, 13.51 uur
Door: · Foto: LOS Den Helder / Ronald Boutkan

DEN HELDER De ontruiming van het Rob Scholte Museum in Den Helder vorige week was geen eenmansactie van de burgemeester, maar een collegebesluit. Burgemeester Koen Schuiling verdedigde zichzelf gisteren in de gemeenteraad. "We zijn geen Gallisch dorp of Palermo aan Zee."

Het verwijt dat hij uit rancune handelde tegenover Rob Scholte zou volgens Schuiling absoluut niet kloppen. Deze verhalen zijn volgens hem gebaseerd op nepfeiten, halve waarheden en verzinsels, aldus onze mediapartner LOS Den Helder. Schuiling: “Wij respecteren de rechter, ook in Den Helder. We zijn geen Gallisch dorp of Palermo aan Zee. Wij zijn geen corrupt gezelschap, er is een democratisch besluit genomen, er is een gerechtelijke toets geweest en dat leidde tot ontruiming.”

Lees ook: Kunstenaar Rob Scholte uit voormalig postkantoor Den Helder gezet

Veel steun van de gemeenteraad
De overgrote meerderheid van de gemeenteraad staat achter de keuze van de ontruiming van het voormalige postkantoor. De politieke partij Beter voor Den Helder had alleen liever gehad dat er gewacht was tot er een nieuw college zou zijn. Daarnaast maakt de Seniorenpartij in Den Helder zich zorgen over de nog lopende juridische procedures over Rob Scholte, dat zou de belastingbetaler volgens de partij veel geld kunnen kosten.

Lees ook: VIDEO: Zo viel de politie het Rob Scholte Museum binnen