Ga naar Content

Ajax-trainer Erik ten Hag: "Eerste helft stroperig"

AMSTERDAM Na de blamerende 3-0 nederlaag in de kampioenswedstrijd van PSV herstelde Ajax zich donderdagavond enigszins door met 4-1 te winnen van VVV-Venlo. Trainer Erik ten Hag sprak van een 'prima uitslag'.

De openingsfase van het offensief spelende Ajax zag er in de ogen van Ten Hag goed uit. Tot de gemiste strafschop van Lasse Schöne in de negende minuut. "Vanaf dat moment zie je dat we heel stroperig en moeizaam speelden. Na een kleine veertig minuten zie je dat dan de eerste de beste kans, het was eigenlijk niet eens een kans, dat die bal binnengaat. Dan moet ik de ploeg een compliment maken, na alles wat er gebeurt is de afgelopen dagen, dat ze zich zo hebben opgericht."

Lees ook: VVV-spits Ralf Seuntjens schudt Ajax wakker

Op een een enorm grote kans van Vito van Crooij na was het in de tweede helft éénrichtingsverkeer. Ten Hag: Er was een regen een aan kansen.  We hadden de score verder kunnen opvoeren, maar de 4-1 overwinning is uiteindelijk prima."

Domper was het uitvallen van aanvoerder Joël Veltman, vlak voor rust. Na een overtreding van Ralf Seuntjens ging hij per brancard van het veld. Ten Hag kon kort na de wedstrijd nog niet zeggen wat Veltman mankeert. "Hij had pijn toen hij van het veld kwam. Morgen zullen we verder onderzoek doen naar de aard en ernst van het letsel."

Lees ook: Ajax-debutant Ekkelenkamp blijft 'rustige jongen'

Foto: Pro Shots / Stanley Gontha