Ga naar Content

Door storm geteisterde plantenkiosk weer open: "Heb ik toch een beetje gemist"

HAARLEM Hij was ontroostbaar. Pim van Wanrooy, eigenaar van een plantenkar bij de kathedrale Sint Bavo zag zijn levenswerk verwoest door een omgewaaide boom in een zware storm begin dit jaar. Nu heeft hij dankzij donaties weer een kar.

"Hé, Pim, wat ben ik blij dat je er weer bent man! We hebben je gemist." roept een voorbij fietsende vrouw hem toe als hij de luiken open doet. Een andere wijkbewoonster koopt gelijk een paar planten. "Ja, elke week langsrijden of ie er al weer stond."

Kermiskar
Pim van Wanrooy kan weer lachen. Zeker om de lichtjes in de oude kermiskar. "Het is een touwtjestrekkar, met suikerspin- en popcornapparaat." Hij kan er zijn planten mooi uitstallen. "Dat heb ik toch een beetje gemist al die maanden hoor."

Lees ook: Omgevallen boom verwoest bloemenkiosk: eigenaar ontroostbaar

De gemeente heeft ondertussen een nieuw boompje geplant. "Nou, dat hadden ze eerder moeten doen. Dan had ik helemaal geen schade gehad", concludeert Pim. Hij waarschuwde de gemeente al voor de boom, die volgens hem verrot was.

Lees ook: Haarlem naar eigen zeggen niet versprakelijk voor verwoeste bloemenkar: "Ze behandelen me als vuil"

"Eigenlijk kan ik er nog wel tranen om laten hoor, want ik vind het gewoon zonde van die kar. Het had gewoon niet nodig geweest." Hij wil nog steeds de gemeente aanklagen voor nalatigheid.

Bedankt!
De komende dagen gaat hij zijn collectie planten aanvullen. En hoopt hij dat zijn klanten uit de buurt en de wijde omgeving weer bij hem langskomen. "Ik wil graag alle mensen bedanken die aan mij gedoneerd hebben."

Foto: NH Nieuws