Haarlem naar eigen zeggen niet aansprakelijk voor verwoeste bloemenkar: "Ze behandelen me als vuil"

HAARLEM - Tijdens de zware storm van 18 januari werd Haarlemmer Pim van Wanrooy zwaar getroffen. Zijn bloemenkiosk werd verwoest door een omgewaaide, rotte boom. De gemeente zou volgens Van Wanrooy aansprakelijk zijn voor de schade, maar die lieten weten dat niet te accepteren. "Ik schrok me eigen kapot."

Hij ligt er nog steeds wakker van. Bij het ongeval vielen geen gewonden, maar Pim's bloemenkiosk was helemaal verwoest en de schade was groot: 8.000 euro. De Haarlemmer was ontroostbaar. Aanvankelijk was er hoop op een doorstart, omdat er geld werd ingezameld en de gemeente verantwoordelijk leek voor de schade. De boom was zo rot, dat 'ie volgens Van Wanrooy al veel eerder preventief verwijderd had moeten worden. 

Lees ook: Omgevallen boom verwoest bloemenkiosk: eigenaar ontroostbaar

Maar daar is de gemeente het niet mee eens. Zij liet deze week weten geen aansprakelijkheid te accepteren. "Ik schrok me eigen kapot", vertelt Pim. "Iedereen praat over de gemeente Haarlem dat ze zo slecht zijn, nou dat klopt dan ook wel."

Gevecht
De bloemist laat het er niet bij zitten. Als het kan stapt hij naar de rechter. "Ik kan niet een advocaat van 120 euro per uur betalen, dus ik hoop dat ik het Pro Deo kan krijgen. Dan ga ik het gevecht graag aan en dan win ik het ook nog wel. Ik vind het schandalig dat ze me zo behandelen, alsof ik een stuk vuil ben."

Meer over dit onderwerp:
nieuws Haarlem e.o.
Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws