Ga naar Content

Arne Slot: "Normaal zit ik nu aan de bittergarnituur"

ALMELO Het was een aparte avond voor Arne Slot in Almelo, normaal gesproken assistent-trainer bij AZ. Door de schorsing van John van den Brom was hij tijdens de met 3-0 gewonnen wedstrijd tegen Heracles de hoofdtrainer.

"Voor de jongens was het niet anders, behalve als ze naar de zijkant keken. Dan zagen ze twee man in plaats van drie. Maar voor mij was het anders. Als je aankomt staat de camera meer op je. En na afloop moet je voor de camera verschijnen. Normaal zit ik nu aan de bittergarnituur", grapte Slot na afloop van de wedstrijd.

Stoppen penalty heel belangrijk
De coach zag zijn ploeg uiteindelijk uitlopen naar een makkelijke 0-3 overwinning. Toch was Heracles in de beginfase van de wedstrijd sterker en kwam het bijna op voorsprong. Bijna, omdat Marco Bizot in de elfde minuut een penalty stopte. "Om meerdere redenen was dat lekker. Marco heeft natuurlijk vorige week een fout gemaakt en die pakt nu een heel belangrijke bal. Dat was wel even een wake up call voor ons. Maar daarna zijn we goed gaan voetballen en hebben we prachtige goals gezien. Dus je kan wel zeggen dat het een heel belangrijk moment was."

Lees ook: AZ probleemloos langs Heracles, Bizot stopt penalty

Te weinig goals
Na afloop van de wedstrijd kon Slot zijn ploeg verwijten dat het in de tweede helft niet vaker scoorde. "Als je naar de laatste 75 minuten kijkt had het zeker anders kunnen zijn. Maar je moet je ogen ook niet sluiten voor het eerste kwartier, dan had de uitslag zomaar anders kunnen zijn."

Lees ook: Scorende Idrissi "De trainer niet de kans geven aan mij te twijfelen"

Foto: Pro Shots/Lars Smook