Ga naar Content

Scorende Idrissi "De trainer niet de kans geven aan mij te twijfelen"

ALMELO Na zijn wisselbeurt tegen PSV keerde Oussama Idrissi vrijdagavond tegen Heracles Almelo terug in de basis. Met succes. De linker aanvaller scoorde na een half uur de 0-2. De Alkmaarders wonnen in Almelo met 3-0.

Hoewel Idrissi baalde dat hij in de topper tegen PSV op de bank moest plaatsnemen, kijkt hij niet om in wrok. Trainer John van den Brom passeerde de aanvaller omdat hij zijn 4-3-3 systeem omzette in 5-3-2. Idrissi: "Als speler wil je altijd spelen, maar dat hoort erbij. Het is ook netjes gecommuniceerd naar mij."

Tegen Heracles kreeg hij zijn plek in de basis terug en tekende hij voor het tweede AZ-doelpunt. Idrissi tikte een voorzet van Wout Weghorst bij de tweede paal in het doel. Niet het mooiste doelpunt van de avond, maar wel een belangrijke. "Als aanvaller moet je gewoon goals maken. Natuurlijk schiet ik de bal het liefste in de kruising, maar ik ben blij om van waarde te zijn voor het team. We bouwen een stand van 1-0 uit naar 2-0. Dat geeft meer zekerheid."

Lees ook: AZ probleemloos langs Heracles, Bizot stopt penalty

Komende woensdag speelt AZ thuis tegen Vitesse, gevolgd door de bekerfinale, zondag in De Kuip tegen Feyenoord. Of Idrissi dan mogelijk weer plaats moet maken voor een vijfde verdediger durft hij niet te zeggen. "Ik wil altijd laten zien dat ik erin hoor. Ik wil de lijn doortrekken die ik heb ingezet. Ik ben niet voor niets naar AZ gekomen. Ik moet zorgen dat ik in vorm blijf en dat ik de trainer niet de kans geef om aan mij te twijfelen." 

Lees ook: Arne Slot: "Normaal zit ik nu aan de bittergarnituur"

Foto: Pro Shots/Lars Smook