Ga naar Content

Groot scherm tijdens bekerfinale AZ-Feyenoord stap dichterbij

ALKMAAR Nachtburgemeester en evenementenorganisator Robert-Jan Wille ziet het al helemaal voor zich. Drieduizend AZ-fans in een grote tent op de Paardenmarkt die uit hun dak gaan als het winnende doelpunt wordt gemaakt. Wille heeft vandaag een goed gesprek met de gemeente gehad over het uitzenden van de bekerfinale op een groot scherm. ''Ons cluppie in de bekerfinale daar mogen we best trots op zijn. Dat moet gewoon uitgezonden worden.''

Wille is de enige tot nu toe die een vergunnig heeft aangevraagd voor het organiseren van het evenement. De horecaondernemers op het Waagplein hebben nog niet toegehapt. "Ik denk dat dat vooral met de kosten te maken heeft", vertelt Wille. "Het is een risico-evement waardoor je veel beveiliging moet inhuren. Daarnaast zijn de uitzendrechten ook vrij duur."

Lees ook: Groot scherm voor bekerfinale stuit op weerstand centrumbewoners Alkmaar: "Dit jaar moet het echt anders"

Aangezien AZ zelf niet meebetaalt aan het feestje hoopt Wille dat de gemeente in de buidel wil tasten. "Op Koningsdag organiseren we ook al een feest op de Paardenmarkt. De bekerfinale is een paar dagen eerder. We kunnen de tent dus mooi laten staan. Twee vliegen in één klap. Maar afgezien daarvan kom ik niet uit de kosten als de gemeente niet bijspringt."

Foto: NH Nieuws/Tom Jurriaans