Ga naar Content

Bewoners Gooise Meren boos over aankoop Crailo

BUSSUM De inwoners van Gooise Meren voeren actie tegen de aankoop van Crailo. De gemeenten, Gooise Meren, Hilversum en Laren, willen samen Crailo kopen. Het defensieterrein moet plaats maken voor een duurzame woonwijk . De inwoners zijn boos omdat ze niet zijn betrokken bij dit plan terwijl Crailo aan hun achtertuin grenst.

"Baas over eigen grond", scanderen tientallen bewoners op de trappen van het stadhuis in Naarden. Ze proberen de raadsleden te overtuigen om de zeggenschap over het defensieterrein te houden. Het zijn de omwonenden die aan de Bussumse kant van Crailo wonen. De drie gemeenten willen een woonwijk bouwen, maar de bewoners zijn nergens bij betrokken "Dat voelt slecht, zeker omdat je geen enkele invloed meer hebt op de gang van zaken", zegt omwonende Cees van den Berge.

Lees ook: Gooise gemeenten willen gezamenlijk een woonwijk uit de grond stampen

Ze zijn bang dat Hilversum bepaalt wat er in hun Bussumse achtertuin gaat gebeuren. "Op de Bussumse grond komt een grote dichtheid van woningen en op de Hilversumse kant worden bungalows en boswoningen gebouwd", vertelt bewoner Peter David.

Lees ook: Gooise gemeenten tekenen koopcontract voormalig defensieterrein Crailo

Bewoners zouden graag zien dat de aankoop wordt uitgesteld en de samenwerking met Hilversum en Laren nog eens kritisch bekeken wordt en dat daar de omwonenden bij betrokken wordt. Ondanks de protesten hebben de drie gemeenteraden gisteravond besloten dat de koop doorgaat. D66 heeft beloofd dat de bewoners vanaf nu een stem krijgen in het plan.  

Foto: NH