Ga naar Content
Noord-Holland

Gooise gemeenten willen gezamenlijk een woonwijk uit de grond stampen

2 november 2017, 23.14 uur
Door: · Foto: NH

HILVERSUM De colleges van de gemeenten Hilversum, Gooise Meren en Laren willen gezamenlijk het Defensieterrein Crailo kopen en daar huizen bouwen.

Crailo is het laatste grote gebied in het Gooi waar een woon- en werkwijk gebouwd kan worden. Het wordt een duurzame wijk met aandacht voor de natuur en een focus op het buitenleven. "We willen hier de duurzaamste wijk van Noord-Holland van maken", vertelt Wimar Jaeger wethouder van Hilversum. 

Er moeten 500 tot 600 woningen komen op het terrein. Ondanks dat het terrein binnen de gemeentegrenzen van zowel Hilversum, Laren als Gooise Meren ligt, proberen ze een eenheid te creëren. "Het gaat niet om de gemeenten, de mensen zijn straks allemaal 'Crailo'ers'", aldus de wethouder.  

De gemeenten willen het terrein voor 33,2 miljoen euro van de provincie kopen. Op dit moment zit er, onder meer, een oefencentrum van de brandweer. Dat zal moeten wijken.

Lees ook: Hilversum, Laren en Gooise Meren willen Crailo kopen

De wethouders moeten in de komende tijd hun eigen gemeenteraad zien te overtuigen. Op 18 december neemt elke gemeenteraad zelf een besluit. Mocht er één gemeenteraad niet akkoord gaan, gaat het hele plan niet door. Mocht de bouw doorgaan is de bedoeling dat de eerste huizen in 2021 af zijn.