Ga naar Content

Nieuwe zoektocht naar vermiste blinde Oskar van Alphen levert niets op: "Alle tips zijn welkom"

WEESP Al twee weken is er geen spoor meer vernomen van de vermiste Oskar van Alphen uit Weesp. Met behulp van vrijwilligers en familie is er vandaag met bootjes opnieuw naar de 46-jarige man gezocht.

In de nacht van vrijdag 1 op zaterdag 2 december bezocht Oskar cafe Bijna Thuis in Weesp. Om 02.30 uur 's nachts is hij voor het laatst gezien op camerabeeld, maar hij is nooit thuis gekomen. Oscar is blind en loopt met een stok. Volgens het sporenonderzoek van de politie heeft het er alle schijn van dat hij in het water is gevallen. 

Lees ook: 'Vermiste blinde Oskar van Alphen vermoedelijk in water beland'

Ook de zus van Oskar, Bente is vandaag op het water om te zoeken naar een spoor van haar vermiste broer. "Aan de ene kant hopen we niet dat we hem vinden maar aan de andere kant wel want dan hebben we duidelijkheid over de reden van zijn vermissing."

Lees ook: Politie zoekt opnieuw naar vermiste blinde man in water bij Weesp

De afgelopen twee weken zijn er al meerdere pogingen gedaan om Oskar te vinden, maar ze hebben nog niet geleid tot zijn vondst. Daarom wordt er nu opnieuw gezocht.

Boot
Ook morgen wordt er weer gezocht. Weespenaren die zelf met een boot zouden willen varen om mee te zoeken, kunnen zich aanmelden via Facebook. Bente: "Alle tips zijn welkom en iedereen leeft heel erg mee. Als mensen hem zien: gewoon de politie bellen."

Foto: NH Nieuws / Floris van der Woude