Ga naar Content
Sport

Ajax O19 tegen Paris Saint-Germain in play-offs UEFA Youth League

11 december 2017, 15.44 uur · Aangepast 11 december 2017, 18.13 uur
Door: · Foto: Pro Shots/Martijn Buskermolen

NYON Ajax O19 neemt het in de play-offs van de UEFA Youth League op tegen Paris Saint-Germain. Dat heeft de loting in Nyon vandaag uitgewezen. Het gaat om één wedstrijd, waarbij Ajax de thuisspelende ploeg is en die wedstrijd wordt of 6 of 7 februari gespeeld.

Het is niet de eerste keer dat Ajax O19 PSG treft. Drie jaar geleden versloeg Ajax de Franse ploeg met 6-1. Onder andere door drie doepunten van Donny van de Beek.

De UEFA Youth League is opgedeeld in een Champions League Path, voor de jeugdteams van de clubs die deelnemen aan de Champions League en een Domestic Path, voor de jeugdteams die kampioen zijn geworden in hun land.

Ajax is een van de acht Domestic Path winnaars. Die ploegen spelen in de play-offs tegen de acht nummers twee van het Champions League Path voor een plaats in de volgende ronde.

Mocht Ajax winnen dan komen ze in de knockout fase terecht, waarin de acht winnaars van de play-offs spelen tegen de nummers één van het Champion League Path.

Winst op Legia Warschau
Ajax bereikte de play-offs door in twee wedstrijden af te rekenen met het Zweedse Hammerby en vervolgens Legia Warschau te verslaan. Na een 4-1 overwinning in de uitwedstrijd, verloren de jonge Ajacieden thuis met 2-0 van de Polen, maar dat was genoeg om door te mogen.

Lees ook: Ajax O19 naar de play-offs van de UEFA Youth League

Vorig seizoen werd Ajax O19 uitgeschakeld in de kwartfinale door Real Madrid. Toen speelden onder andere Justin Kluivert, Deyovaisio Zeefuik en Carel Eiting nog mee in de O19, spelers die nu een vaste waarde of bankspeler zijn bij het eerste team.

Feyenoord
Feyenoord O19 - tweede in het Champions League Path - moet het in de play-offs opnemen tegen FC Nitra in Slowakije.

De andere wedstrijden in deze play-offs zijn:
Molde - Monaco
Inter - Spartak Moskou
Salzburg - Sporting Lisabon
Broderac - Manchester United
Zeljeznicar - Atletico Madrid
Krasnodar - Real Madrid