Ajax O19 naar de play-offs van de UEFA Youth League

21 november 2017, 18.25 uur · Aangepast 21 november 2017, 19.00 uur
Door: · Foto: Pro Shots/Erwin Spek

AMSTERDAM Ajax heeft de play-offs van de UEFA Youth League bereikt. De ploeg verloor weliswaar met 2-0 van Legia Warschau, maar de 4-1 overwinning in de uitwedstrijd was genoeg om door te mogen. Ajax speelde slecht en was geen schim van de ploeg die Legia Warschau in Polen versloeg, ook Kaj Sierhuis kon daar niets aan veranderen. De doelpunten vielen vroeg in de eerste helft en meteen na rust.

Was het onderschatting bij de spelers van Ajax O19 of misten ze de spelers die er in de uitwedstrijd wel bij waren? Kaj Sierhuis was dinsdag de enige dispensatiespeler bij de ploeg van coach John Heitinga en spelers als Che Nunnely en Darren Sidoel waren er deze keer niet bij.

Ajax stond binnen een kwartier op achterstand toen Mateusz Zyro de bal binnenkopte uit een vrije trap.

Ajax op achterstand tegen Legia in UEFA Youth League. De langste van Legia kopt raak #ajaleg #uefayouthleague pic.twitter.com/OnhoN3B8pW

— Ziggo Sport (@ZiggoSport) November 21, 2017

Ajax kreeg een paar kansjes, maar ook Legia kreeg kansen om de score uit te breiden.

Die uitbreiding van de score kwam al twee minuten na de rust. Quinten Maduro verloor een duel waarna Piotr Cichocki de 0-2 kon scoren.

Vlak rust komt Legia op een 2-0 voorsprong tegen Ajax. Praszelik is de maker van het doelpunt. pic.twitter.com/GNbADoo1Ia

Een kwartier voor tijd was Jurgen Ekkelenkamp dicht bij de bevrijdende 1-2, maar zijn bal ging van dichtbij via de lat over. Vlak voor tijd werd ook nog een inzet van Ajax van de lijn gehaald.

In februari verder
Ajax zal het nu in februari in de play-offs opnemen tegen een nummer twee van de andere poules. De loting daarvoor vindt in december plaats. Ajax bereikte vorig seizoen de kwartfinale en werd daarin met 2-1 uitgeschakeld door Real Madrid.

Opstelling Ajax O19: Plomper; Dest, Botman, Q. Maduro (Bakboord/57), Bakker; Pasquali (Gravenberch/74), Ter Heide, Ekkelenkamp; Schön, Sierhuis, Ylätupa (Jensen/35).

Opstelling Legia Warschau O19: Kochalski; Król, Bondarenko, Zyro, Mastszewski; Praszelik (Karbownik/66), Szczpanski, Szymanski; Cichocki, Zjawinski (Góral/28), Orlik