Ga naar Content
Noord-Holland

Code oranje: dit kan je vandaag verwachten

10 december 2017, 10.36 uur · Aangepast 10 december 2017, 11.46 uur
Door: · Foto: ANP

NOORD-HOLLAND Het KNMI heeft vanwege het verwachte winterweer code oranje afgegeven. Dit kan je vandaag verwachten:

Centimeters sneeuw
Er valt vandaag ongeveer vijf tot tien centimeter sneeuw in onze provincie, volgens NH-weerman Jan Visser. In de loop van de ochtend en vanmiddag kunnen mensen een dik pak sneeuw verwachten. De temperatuur blijft echter boven nul, hierdoor zal de sneeuw alleen maar natte sneeuw zijn en slecht blijven liggen. 

In de loop van de middag kunnen mensen ten zuiden van het Noordzeekanaal regen verwachten. 

Lees ook: KNMI geeft code oranje af: KLM annuleert uit voorzorg 188 vluchten

Op de weg
De ANWB en Weeronline raden mensen aan om niet de weg op te gaan als dat niet nodig is. De snelwegen zijn glad en daarom is er vandaag veel kans op ongelukken. Dit komt doordat de sneeuw verijst en dat is lastig te bestrijden. 

Tekst loopt verder onder het kader

Stuur jouw foto's en video's!
Heb jij mooie foto's of video's van de sneeuw? Mail ze naar [email protected] of verstuur ze via WhatsApp: 0630093003.


Op het sportveld
De KNVB heeft alle amateurvoetbalwedstrijden afgelast. Voetballers die spelen vanaf de tweede divisie en lager, kunnen daarom thuisblijven. De VID tipte op Twitter dat het sowieso handig is om voor vertrek naar het sportveld te bellen met de vereniging. Dit geldt ook voor zaalsporten.

Op het spoor
Ook mensen die met de trein willen reizen, moeten rekening houden met vertragingen. De NS heeft gisteravond al gemeld dat er vandaag minder treinen zullen rijden. Vooral van en naar Amsterdam en Schiphol rijden er per uur minder Intercity's. Tussen Hoofddorp en Amsterdam rijden de Sprinters ook minder vaak. Ook gaat vanaf vandaag de nieuwe dienstregeling van de NS in. 

Lees ook: Sneller van A naar B of langer in de kou? Dit betekent de nieuwe NS-dienstregeling voor jou

Op Schiphol
Vakantiegangers kunnen op Schiphol door het winterse weer tegen langere wachttijden aanlopen. Veel vluchten zijn uit voorzorg geannuleerd. KLM had gisteren al binnen Europa 188 vluchten geschrapt. Vooral tussen 09.00 uur en 16.00 uur is het zicht voor piloten minimaal door het slechte weer. Ook moeten vliegtuigen voordat ze opstijgen eerst gede-iced worden. De toestellen worden dan ijsvrij gemaakt.