Ga naar Content

NH Ombudsman: Heldenaar heeft tien jaar last van vocht in huis

DEN HELDER Martin Bersee uit Den Helder heeft al tien jaar last van vocht in huis. Dat komt door een te hoge grondwaterstand. Martin is niet de enige met dit probleem, want grote delen van de gemeente hebben last van grondwater.

Vorige week sprak NH Ombudsman ook met Martin Bersee. Dit is het tweede deel van de reportage.

Omdat niet alle Helderse probleemgebieden tegelijk kunnen worden aangepakt, moet de gemeente prioriteiten stellen. Martin Bersee vertelt dat de gemeente, na lang aandringen, ook bij hem in de buurt grondwaterpeilingen heeft gedaan. "Bij mij kwamen ze tot 28 centimeter. Toen was het nog een droge periode. Dus nu is het nog veel en veel natter."

Lees ook: NH Ombudsman: het grondwater staat aan de lippen in Den Helder

Raadslid Frans Klut van D66 inventariseert al jaren de waterproblemen in Den Helder. "Ik kan me voorstellen dat als je in een gebied woont, of in een wijk woont, waar op dat moment niet de prioriteit op ligt, dat dat heel vervelend is. Maar er zijn misschien wel gebieden waar het erger is. Waar het water tegen de planken aan klotst." 

NH Ombudsman belde met de gemeente en kreeg te horen dat de buurt van Martin nu echt op hun lijstje staat. Nog voor de zomer zullen de problemen van Martin en zijn buren zijn verholpen, zo verzekert een woordvoerder ons. De communicatie daarover met de burger laat nog wel eens te wensen over, dat moest ook zij erkennen. 

Martin is blij met dit nieuws, maar ook sceptisch. "Ik ben heel erg benieuwd. Ik moet het eerst nog maar eens zien. Als je al zoveel jaar bezig bent met de gemeente, dan geloof je niet alles zomaar meer." 

Foto: NH