Ga naar Content

Castricumse superspringer naar WK: "Jouke kan zomaar bij de allerbesten zitten"

CASTRICUM Feest bij de Castricumse familie Windig. Trampolinetalent Jouke (11) heeft zich dit weekend geplaatst voor het WK, over drie weken mag hij zich meten met de gehele wereldtop op het wereldkampioenschap in Bulgarije.

Jouke mag zich al Nederlands kampioen noemen en vertelde in september nog voor de camera van NH Nieuws dat hij zich verheugde op het WK. Het was alleen maar zeer de vraag of hij in het vliegtuig naar Sofie zou kunnen stappen. Niet alleen omdat de reis en het verblijf in Bulgarije een flinke duit kosten, maar ook omdat hij nog de limiet moest springen om zich te plaatsen.

Nadat zijn crowdfundingsactie al voldoende geld in het laatje had gebracht, nam Jouke afgelopen weekend ook de laatste, sportieve, hindernis. Met een prima oefening, kwalificeerde hij zich zaterdag voor het toernooi. "Het ging heel erg goed. Ik had wel verwacht dat ik het kon, maar nu ik zeker weet dat ik me heb geplaatst, is dat toch wel erg fijn."

Lees ook: Jouke (11) wil op het WK in Bulgarije springen

Jouke doet op het WK mee in twee disciplines: individueel en synchroonspringen met een andere Nederlandse jongen. Individueel doet de elfjarige mee aan de wedstrijd voor jongens tot en met twaalf jaar. Moeder Eline heeft er vertrouwen in, vertelt ze aan NH Nieuws. "Omdat sommigen een jaar ouder zijn, zou een plek in de top-20 al mooi zijn. Maar voor volgend jaar voorspel ik dat hij zomaar bij de allerbesten kan zitten."

Foto: Trampofoto: Maas-Hein Boeve