Ga naar Content

Jouke (11) wil op het WK in Bulgarije springen

CASTRICUM Hij is al Nederlands kampioen en nu wil de 11-jarige Jouke Windig uit Castricum zich ook gaan meten met de beste trampolinespringers van de wereld. Dat kost alleen flink wat geld en dat heeft Jouke nog niet.

Met zichbaar plezier traint Jouke vijf keer per week zijn saltos, schroeven en buitelingen op duizelingwekende hoogtes. "Het geeft me het gevoel dat ik vlieg", vertelt hij aan NH Nieuws. Door zijn enthousiasme voor het trampolinespringen is hij een van de jongste Nederlandse kampioenen op de trampoline.

Volgens zijn trainer Sven Mooij is Jouke een uitzonderlijk talent en zou hij hoge ogen kunnen gooien tijdens het WK in Sofia, dat in november plaatsvindt. "Als hij aan de Olympische Spelen wil meedoen is het belangrijk dat hij zich nu kan meten met de top", laat Sven weten.

Video #169758

Crowdfunding
Daardoor moet Jouke veel internationale reizen maken en dat kost veel geld. Zo moeten de hotels, reiskosten en fysiotherapeuten worden betaald. Ondertussen is hij wel een crowdfundingsactie begonnen.

Op de vraag of er geen potjes zijn om jonge sporters zoals Jouke te ondersteunen, antwoordt hij dat de plaatselijke kapper een potje naast de kassa heeft neergezet, zodat mensen hem kunnen sponsoren.

Foto: