Ga naar Content

FC Volendam-spits Enzo Stroo: "Drie punten en een doelpuntje zou mooi zijn"

VOLENDAM Op zoek naar de winnende formatie heeft FC Volendam-trainer Misha Salden ook deze week weer met zijn staf zitten puzzelen. Hij pakt voor het thuisduel tegen NEC twee nieuwe stukjes uit de doos en hoopt de legpuzzel nu kloppend te hebben met Enzo Stroo in de spits en Gijs Smal als nieuwe linksback.

Van de tien officiële duels die Salden met FC Volendam speelde, won hij alleen in Katwijk in het KNVB-bekertoernooi van Quick Boys (1-3). In de competitie stokt de teller bij vier keer een gelijkspel en vijf nederlagen. Net als vorige week tegen FC Eindhoven (1-0 verlies) sleutelt de trainer aan zijn basisformatie. Dat gaat ten koste van Teije ten Den en Paul Kok, zij beginnen op de bank. De geblesseerde Kees Kwakman en Henny Schilder zitten niet bij de selectie.

Lees ook: FC Volendam zonder Schilder en Kwakman; Kok en Ten Den gepasseerd

Voor Enzo Stroo is het de eerte keer dit seizoen dat hij aan de aftrap verschijnt. Salden bracht hem wel vijf keer als invaller in de ploeg. Vorig seizoen onder Robert Molenaar, zijn eerste in het profvoetbal, kwam Stroo vijftien keer in actie, waarvan negen keer als basisspeler. Stroo zegt er alles aan te doen zijn kans te pakken. "Drie punten en een doelpuntje, dat zou mooi zijn." Smal maakte een maand geleden zijn debuut in het eerste. Hij verving toen eveneens Kok die in de thuiswedstrijd tegen De Graafschap vlak voor rust geblesseerd was geraakt. Het was tot op heden zijn enige optreden in de Jupiler League.

FC Volendam, dat sinds deze week laatste staat, treft met het afgelopen seizoen gedegradeerde NEC de nummer drie van de Jupiler League. De wedstrijd in het Kras-stadion begint om 20.00 uur. Je kunt dit duel, net als Helmond Sport - Telstar, live op de radio volgen in NH Sport. De uitzending begint om 19.00 uur.

Lees ook: Unieke laatste plaats FC Volendam: "Je kan niet allemaal bovenaan staan"

Foto: NH/Edward Dekker