Ga naar Content
Sport

FC Volendam zonder Schilder en Kwakman; Kok en Ten Den gepasseerd

19 oktober 2017, 12.54 uur · Aangepast 19 oktober 2017, 16.05 uur
Door: · Foto: Pro Shots/Cor Lasker

VOLENDAM Henny Schilder en Kees Kwakman missen het duel van FC Volendam, vrijdagavond tegen NEC. Beide spelers zijn geblesseerd. Ook linksback Paul Kok en spits Teije ten Den staan niet aan de aftrap. Het duo is door trainer Misha Salden gepasseerd.

Henny Schilder heeft op de training een bovenbeenblessure opgelopen. Het is nog onduidelijk hoe lang de verdediger nodig heeft om te herstellen. Salden hoopt dat de Volendammer mogelijk in de loop van volgende week weer kan aansluiten. Pikant genoeg moest Schilder vorige week tegen FC Eindhoven zijn basisplek afstaan aan Daan Klinkenberg. 

Ook aanvoerder Kees Kwakman mist de thuiswedstrijd tegen NEC. Kwakman trainde deze week weer mee met de groep, na een enkelblessure. Gisteren verliet hij de training opnieuw met een blessure, hoogstwaarschijnlijk een spierscheuring. Een echo moet uitwijzen hoe lang de routinier dit keer uit de roulatie is.

Lees ook: FC Volendam-aanvoerder Kwakman lange tijd uit de roulatie

Gepasseerd
Omdat de resultaten bij FC Volendam nog altijd te wensen over laten, stuurt Salden morgenavond opnieuw een op diverse plekken aangepast elftal het veld in. Dit gaat ten koste van Teije ten Den en Paul Kok. Enzo Stroo begint in de spits en Gijs Smal heeft voor het eerst een basisplaats. De verdediger van Jong FC Volendam begint als linksback.

FC Volendam is het seizoen dramatisch gestart. Na negen duels staat de ploeg van Misha Salden met vier punten op de laatste plaats in de Jupiler League. FC Volendam heeft nog geen wedstrijd gewonnen. Tegenstander NEC staat met 18 punten op de derde plaats. 

FC Volendam - NEC is vrijdag live op de radio te volgen in NH Sport. Edward Dekker doet verslag.