Ga naar Content
Sport

Kanters gaat neer tegen Khatchikian bij Ben Bril Memorial

17 oktober 2017, 16.27 uur · Aangepast 17 oktober 2017, 16.51 uur
Door: · Foto:

AMSTERDAM (AT5) Serginio Kanters moest het bij de Ben Bril Memorial in Carré opnemen tegen Gevorg Khatchikian. De Amsterdamse bokser nam zijn tegenstander uiterst serieus omdat Khatchikian slechts twee nederlagen achter zijn naam heeft staan.

Serginio, die uit de kickbokswereld komt, was niet opgewassen tegen de stoten van zijn tegenstander en ging neer. "Ik heb gaten laten vallen in de laatsteronde en ja, dan kan er zo iets gebeuren. Ik kom uit het kickboksen, daar heb je drie ronden en hier acht."

Lees ook: Serginio Kanters neemt het op tegen Gevorg Khatchikian

Een revanche lijkt niet mogelijk, Khatchikian, die uit Heerlen komt, weigerde dat aanbod na het stopsein van de scheidsrechter. Logisch volgens Serginio: "Als je zeven rondes klappen hebt gehad, dan wil je toch niet nog een keer? Hij kan gemakkelijkere wedstrijden krijgen."

Kanters zegt geen last te hebben gehad van de lengte van zijn tegenstander. "Ik had meer last van dat geknuffel waarmee hij de wedstrijd steeds onderbrak." 

Grote prijs van Amsterdam
Zacky Derouich heeft tijdens de Ben Bril Memorial in Carré de Grote Prijs van Amsterdam gewonnen met een zware knock-out op Erdinc Cetin. "Het is sowieso mooi om in Carré te vechten. En dan het toernooi op deze manier winnen. Ja, daar ben ik gewoon hartstikke blij om", vertelde Derouich na afloop.

Knock-out
Er waren nog wel even zorgen over Cetin die lang bleef liggen na de knock-out. 'Ik vond het ook wel een beetje zielig voor de tegenstander, want hij lag wel lang gestrekt. Dus daar was ik wel een beetje bezorgd over. Maarja, het is een sport dus je kiest er voor.'