Ga naar Content

Serginio Kanters neemt het op tegen Gevorg Khatchikian

AMSTERDAM Maandagavond vindt het grootste boksgala van Nederland weer plaats in Carré : de Ben Bril Memorial. Het hoofdgevecht gaat tussen Serginio Kanters en de nummer één van Nederland Gevorg Khatchikian.

"Ik ga winnen, het wordt een zware partij, maar ik ga winnen", vertelt een gedecideerde Serginio Kanters. De van origine kickbokser is de afgelopen maanden bezig geweest met trainen voor dit duel. "Hij werkt er heel hard voor en is gewoon heel cool", vertelt Kanters' beste vriend Yared Fissaha-Tsion.

De stap van het kickboksen naar het boksen is volgens Kanters niet te onderschatten. "Er zijn zoveel dingen waar je rekening mee moet houden, de regels zijn anders, de wedstrijden duren langer, je moet meer afstand houden. Maar mensen zeggen dat ik er talent voor heb dus het komt sowieso goed."

De Ben Bril memorial begint om 19.00 uur in Carré. "Het is natuurlijk een hele bijzondere locatie met een geweldige sfeer. Ik vecht daar heel graag", vertelt Kanters, die al een keer eerder aan het toernooi heeft meegedaan.