Ga naar Content

Marlon in actie voor zijn familie op Sint-Maarten: "Het lijkt net een oorlogsgebied"

HAARLEM Er is nog veel onzekerheid bij Noord-Hollanders die familie en vrienden op het verwoeste Sint Maarten hebben. Orkaan Irma heeft het openbare leven op het Caribisch Nederlandse eiland volledig platgelegd. Sint-Maartener Marlon Beauperthuy is deze dagen in Haarlem druk bezig om zo veel mogelijk informatie te verzamelen en zijn familie op het eiland te steunen.

Beetje bij beetje komen er beelden binnen van de ravage die orkaan Irma op het eiland heeft aangericht. Contact leggen met de mensen op het eiland blijft moeizaam gaan.

Lees ook: Orkaan Irma raast over Sint Maarten: "Het is afwachten en bidden"

Toch lukt het Marlon af en toe om iemand te spreken. Zo weet Marlon nu dat zijn ouders en een nicht van hem ongedeerd zijn. "Ze leven nog, het gaat goed, alleen alles buiten het huis is verwoest. Het lijkt net een oorlogsgebied", zegt Marlon.

Normaal gesproken organiseert hij zonvakanties vanaf zijn werkplek in Haarlem, maar de komende tijd zal hij zich bezig houden met het organiseren van hulp voor het land van zijn familie. Hij wil hulpgoederen die kant op sturen en is ook al bezig met de wederopbouw. "Er zullen bouwvakkers nodig zijn, elektriciens en medici zodra het mogelijk is om die kant op te gaan", roept hij op in de hoop dat mensen zich bij hem melden.

Foto: ANP / NH