Ga naar Content
Noord-Holland

Supporters AZ boos over stadionverboden: boycot AZ-NAC

6 september 2017, 21.13 uur · Aangepast 6 september 2017, 21.39 uur
Door: · Foto: Shutterstock

ALKMAAR Supporters van AZ boycotten aanstaande zondag massaal de wedstrijd AZ-NAC. Ze protesteren hiermee tegen het Alkmaarse supportersbeleid. De boycot komt door vier stadionverboden die onlangs zijn afgegeven aan supporters van AZ, vanwege provocatie.

De supporters zijn het niet eens met de verboden en daarom blijven de vakken W en X1 komende zondag leeg. Ze zullen de wedstrijd nu in cafés in de stad gaan bekijken. 

Lees ook: Strenger toezicht bij AZ-duels na rellen in AFAS Stadion

De stadionverboden werden uitgedeeld na de wedstrijd AZ-Utrecht van vorig seizoen. Er zaten toen Utrecht-supporters in de thuisvakken van AZ die zich volgens de fans van AZ 'vervelend gedroegen'. Toen vier AZ-supporters hier wat van zeiden en provocerend gedrag vertoonden, hebben ze allen een stadionverbod gekregen.

De harde kern van AZ vindt deze maatregelen belachelijk en wil met de actie hun onvrede overbrengen op de club. Op Facebook geven ze te kennen dat de ze zich bovendien grote zorgen maken over het huidige beleid. "Het zorgt voor een steeds leger en sfeerlozer stadion", schrijven ze.

AZ was niet bereikbaar voor commentaar.