Ga naar Content

Doorrijder zwaar fietsongeluk Castricum nog altijd spoorloos: "Heel frustrerend"

CASTRICUM Ruim twee maanden al zoekt Blaricummer Eric van Loon naar de fietsster die zijn vrouw Alice van haar fiets reed in de Castricumse bossen. Alice brak daarbij haar rug. De dader reed na het ongeluk door.

"Heel frustrerend", zo omschrijft Eric van Loon het gevoel wat overheerst omdat ze nog altijd niet weten wie Alice (44) van haar fiets reed. "Alice zit er aardig doorheen, heeft elke dag nog pijn, moet zware pijnstillers gebruiken en loopt met een rollator". Dat is ook de reden dat Alice nog steeds niet zelf een interview kan geven.

Lees ook: Blaricumse breekt haar rug na aanrijding door wielrenster: "Ze fietste gewoon door"

Zondagmiddag 11 juni is een dag die Alice en Eric niet snel zullen vergeten. Een gezellig zonnig fietstochtje verandert even na twee uur 's middags in een drama. Op de Johannasweg worden Alice en Eric van achteren ingehaald door een snelle wielrenster met een aanhangkarretje achter haar fiets.

Getuigen
Het karretje raakt Alice en ze komt hard ten val. Eric: "In de aanhanger zat haar dochterje van zo'n drie jaar oud." Ondanks de opvallende verschijning van de wielrenster is ze nog steeds niet gevonden. Door een eerdere oproep op sociale media en via NH Nieuws heeft zich een aantal getuigen gemeld. "Die zijn we heel dankbaar, maar het heeft nog niet tot de dader geleid."

Het politieonderzoek naar het zware fietsongeluk is ook nog gaande. "We willen de wielrenster natuurlijk graag spreken", zegt Menno Hartenberg van de politie Noord-Holland. "Ook zoeken we nog altijd getuigen. Mensen die iets, al lijkt het een klein detail, over bijvoorbeeld die fiets of het kindje kunnen vertellen."

Lees ook: Doorrijder fietsongeluk gezocht: "Ronduit asociaal wat mijn vrouw is aangedaan"

"Er zijn zelfs namen genoemd van personen die zo'n soort fiets zouden hebben, maar dat is niet voldoende om iemand aan te spreken. We moeten iets weten van de kleur of merk van de fiets."

Video #169004

Emotioneel zwaar
Met de hernieuwde aandacht voor de zaak hopen Alice en Eric dat er ooit een punt achter het drama gezet kan worden. "De afgelopen tien weken heeft Alice in ziekenhuizen en een revalidatiecentrum gelegen. Haar heilig been zit weer aan elkaar, maar volgens de revalidatiearts zal ze het komend jaar nog pijn hebben. Ook emotioneel heeft ze het zwaar."

"Ze wil weten waarom de dader is doorgefietst. Misschien dat een 'sorry' wel enige voldoening zou geven", zegt Eric. "Ze wordt er nu elke dag aan herinnerd, het komende jaar ook nog wel."

De politie is bereikbaar via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Foto: NH Nieuws