Ga naar Content

Doorrijder zwaar fietsongeluk Castricum gezocht: "Ronduit asociaal wat mijn vrouw is aangedaan"

CASTRICUM Wie reed de vrouw van Eric van Loon van haar fiets? Zondag kwam Alice Duk ten val in Castricum nadat een fietsster met aanhanger haar schampte. De vrouw fietste daarna doodleuk door. De Blaricumse bleef achter met een gebroken rug. Haar man is wanhopig op zoek naar de dader.

"Er is mijn vrouw iets aangedaan wat gewoon niet kan. Ronduit asociaal". Eric van Loon is er daags na het ongeluk nog steeds boos om. "Het was een super mooie dag. Het fietstochtje was hartstikke leuk en dan gebeurt dit. Ze zeggen weleens: een ongeluk zit in een klein hoekje. Dat zit het dus echt."

Lees ook: Blaricumse breekt rug na aanrijding door wielrenster: "Ze fietste gewoon door"

Zondag rond kwart over twee gaat het mis in de bossen van Castricum. Eric en zijn vrouw Alice fietsen vanaf een gasterij in Heemskerk terug naar de camping in Bakkum waar ze al jaren een huisje hebben. Op de Johannasweg ter hoogte van de Greversweg komt Alice hard ten val.

"Het was druk op het fietspad. Iedereen moest rekening met elkaar houden en soms achterelkaar fietsen". Een dame op een racefiets met een karretje met een kind er in, haalde het stel op hoge snelheid in. "Ze dacht er even makkelijk tussendoor te kunnen, maar de aanhanger schampte Alice's been, waardoor ze viel."

Harde klap
Eric bekommerde zich gelijk om zijn vrouw die niet meer overeind kon komen. Later realiseerde hij zich dat de fietster was doorgereden. "Het was een harde klap. Je hoorde de fiets vallen en Alice riep nog iets van 'jeetje'. Dus ze moet het gehoord hebben, maar toch reed ze door."

Alice ligt met gigantische pijn in het ziekenhuis. "Haar heiligbeen is compleet doormidden gebroken. Dat doet ontzettend veel pijn. Ze krijgt zware pijnstillers, waardoor ze veel slaapt. Maar als ze wakker is, schreeuwt ze het uit." Eric hoopt dat zijn vrouw er niets blijvends aan overhoudt. "Maar voorlopig ligt ze nog wel in het ziekenhuis."

Opvallende verschijning
Via internet probeert Eric achter de identiteit van de dader te komen. "De vrouw was een opvallende verschijning. Helemaal in wielrenpak, racefiets en met die aanhanger met een kind van een jaar of drie er in". De oproep van Eric wordt inmiddels massaal gedeeld. De gouden tip zit er nog niet tussen. Woensdag gaat hij aangifte doen bij de politie.

Foto: Eric van Loon