Ga naar Content
Noord-Holland

Herdenkingswedstrijd voor verongelukte John Wijdenbosch

15 augustus 2017, 00.55 uur · Aangepast 22 augustus 2017, 20.02 uur
Door: · Foto: NH

ZAANDAM Op 23 september wordt er op het terrein van de Zaandamse voetbalvereniging Hercules een voetbalwedstrijd ter nagedachtenis aan John Wijdenbosch gespeeld. De geliefde acteur en pakketbezorger overleed eind mei bij een auto-ongeluk, waarbij ook zijn vrouw en dochter omkwamen.

Op het veld van de Zaandamse club nemen familie en vrienden van John het onder de naam John Wijdenbosch United op tegen het RTL Sterrenteam, vertelt Johns neef Levinho, die zelf trainer is bij Hercules. 

Ook John was geen onbekende op het voelbalveld, vertelt Levinho tegen NH Nieuws. "We kwamen al één keer per jaar met de hele familie samen om gezellig en fanatiek een wedstrijd te spelen. Begin mei was de laatste keer, toen waren John en zijn dochter er ook nog bij."

Lees ook: Acteur John Wijdenbosch en gezin dood door ongeval

Hoewel John zelf nooit meespeelde, was hij wel altijd heel betrokken bij het spel. "Hij stond altijd fanatiek langs de zijlijn te coachen, en was altijd prominent aanwezig." 

Film maken
Daarnaast hoopt de familie in een later stadium nog geld op te halen om de droom van John postuum waar te maken. "John wilde een film maken", legt Levinho uit. 

"Momenteel wordt er gewerkt aan het script. Door in de toekomst geld in te zamelen, hopen we de financiering rond te krijgen en Johns droom alsnog te verwezenlijken. Dat is een wens voor op de langere termijn."

Lees ook: Beverwijk rouwt om verongelukte pakketbezorger John Wijdenbosch: "Hij was een geweldig persoon" 

De herdenking op het veld van SC Hercules begint op 23 september om 18.00 uur. Wie er namens RTL aan de wedstrijd meedoen, is nog niet bekend.