Ga naar Content

Beverwijk rouwt om verongelukte pakketbezorger John Wijdenbosch: "Hij was een geweldig persoon"

BEVERWIJK Hij was acteur, maar ook de meest geliefde pakketbezorger van Beverwijk. De Amsterdammer John Wijdenbosch kwam afgelopen zondag met zijn vrouw en kind om het leven bij een heftig verkeersongeluk. In de wijk wordt geschrokken gereageerd: "Overal waar hij voorbij kwam bracht hij een straal van energie en licht. Hoe rot je je ook voelde, hij bracht gewoon vreugde."

Acteren deed John niet meer. Hij bezorgde pakketjes in Beverwijk en kwam regelmatig langs bij kapper Bosman om een praatje te maken. Zijn vrolijkheid viel als eerste op. "Zijn enthousiasme, gewoon zijn karakter, hoe hij was. Hij kende iedereen, was altijd gezellig en altijd amicaal." 

Lees ook: Acteur John Wijdenbosch en gezin dood door ongeval

De collega's van John hebben een gedenkhoekje in het sorteercentrum voor hem ingericht. Collega-pakketbezorger Omar Ijounen neemt nu zijn wijk over. Veel mensen in zijn wijk weten nog niet dat John er niet meer is. "Dat is niet leuk om te horen." 

"Geweldige persoonlijkheid"
De geliefde bezorger kwam vorige week nog een pakketje brengen bij Minerva Jack. Ze kan nog steeds niet geloven wat er is gebeurd. "John had net geen vleugels, als je begrijpt wat ik bedoel. Hij bracht zoveel vreugde, zoveel rust. Het was gewoon een geweldige persoonlijkheid."

Foto: NH Nieuws