Ga naar Content

Israëlische Olympische Spelen: deel 5 met Ronnie Eisenmann

NOORD-HOLLAND De afgelopen twee weken zwoegden meer dan 10.000 atleten uit 85 landen voor voor een plekje op het erepodium van de Maccabiah Spelen, de joodse Olympische Spelen met 45 sportonderdelen. Daar deden ook veel Noord-Hollanders aan mee, die we hebben gevolgd. Vandaag een reportage over Chef de Mission Ronnie Eisenmann en een van zijn voorgangers Harry Nihom.

Ronnie is voor de eerste keer Chef de Mission en bezocht alle negen locaties om de Nederlandse delegatie te zien. "Heel bijzonder om mee te maken. Bijzonder leuk!" 

Lees ook: Israëlische Olympische Spelen: deel 4 met David Klein

Harry Nihom (89) was gedurende vijf edities van de Spelen Chef de Mission. "Dat hier nu 72 landen vertegenwoordigd zijn, die hier spelen. Dan zeg ik, Isra:el is opgenomen in de wereld en daar mogen we alleen maar blij om zijn."

Lees ook: Israëlische Olympische Spelen: deel 2 met Puck Klok

Ronnie heeft het druk gehad: "In dik een week heb ik 2.500 kilometer gereden om al onze sporters in actie te zien. Bijzonder leuke mensen en sportieve hoogtepunten. Winnen van Australië (hockey, red.) zou het toetje van de week zijn."

En zo geschiedde, het werd 2-0 voor Oranje. "Ze hebben verdiend gewonnen. Er is op hoog niveau gehockeyd. Het is die jongens zo gegund." 

Bekijk hier de reportage: 

Video #167911
Foto: