Ga naar Content

Israëlische Olympische Spelen: deel 2 met Puck Klok

PETACH TIKVA De afgelopen twee weken zwoegden meer dan 10.000 atleten uit 85 landen voor voor een plekje op het erepodium van de Maccabiah Spelen, de joodse Olympische Spelen met 45 sportonderdelen. Daar deden ook veel Noord-Hollanders aan mee, die NH Nieuws heeft gevolgd. Vandaag: een reportage over hockeyster Puck Klok.

De 17-jarige Puck was tijdens de Maccabiah Spelen voor het eerst in Israël, waar ze voor het Nederlands hockeyteam de eer verdedigde. Dat deden ze heel goed, want het team wist derde te worden. Pcuk zelf deed het ook lang niet onaardig: zij scoorde tweemaal in het toernooi.

NH Nieuws volgde Puck in aanloop naar de wedstrijd Nederland - Amerika van haar hotel tot na de wedstrijd. Die ging jammer genoeg met 3-2 verloren, maar haar hockeycoach Yael Goudsmit was erg over haar pupil te spreken. "Ik baal wel echt, want ik zat er niet lekker in", blikt Puck kritisch terug op haar eigen spel. 

Yael is al wat meer ervaren met de Maccabiah. Sinds 2005 miste ze geen enkele Spelen. "Het is heel mooi om mee te doen. Het is een bijzondere community. Om met elkaar in verbinding te komen door het land te zien en te verkennen en de cultuur te ervaren, is fantastisch."

Bekijk hieronder de reportage:

Video #167697
Foto: NH