Ga naar Content

Omwonenden horen hoe trein op bestelbus botst: "Het was een superknal"

HEILOO De inzittenden van de bestelbus die vanmiddag op een onbewaakte spoorwegovergang in Heiloo door een trein werd gegrepen, hebben heel veel geluk gehad. Dat zeggen omwonenden die het ongeluk hoorden gebeuren.

"Ik was in de stal bezig en toen hoorde ik de trein heel hard en heel lang remmen", vertelt een vrouw aan NH Nieuws. "Toen dacht ik al, wat is dit? Daarna hoorde ik een superknal."

'Oog kwijt'
Toen ze ging kijken of ze kon helpen, zag ze de bestuurder van de bestelbus lopen. "Die liep hier vrij monter, maar helemaal bebloed, heen. Ik ben bij hem gebleven terwijl iemand anders handdoeken ging halen. Hij was even bang dat hij zijn oog kwijt was, maar die zat er nog."

Bij het ongeluk raakten drie mensen gewond van wie er twee naar het ziekenhuis zijn gebracht. Over de aard van de verwondingen kon een woordvoerster van de Veiligheidsregio nog niets zeggen. Volgens een getuige zou de machinist van de trein glas in zijn oog hebben gekregen. 

Lees ook: Drie gewonden bij botsing trein en bestelbus in Heiloo

Volgens een omstander is het busje van webwinkel CoolBlue en zaten er onder meer koelkasten in. Van de wagen is alleen de cabine nog heel, de rest ligt verspreid over het spoor. 

Het treinverkeer tussen Uitgeest en Alkmaar ligt door het ongeluk plat. De NS zet stopbussen in. Het is onbekend hoe lang dit zal duren.