Start van hoofdcontent

Noord-Holland

NL
V

Drie gewonden bij botsing trein en bestelbus in Heiloo

20 juli 2017, 16.33 uur · Aangepast 21 juli 2017, 00.12 uur · Foto: HFV

HEILOO Op het spoor in Heiloo zijn vanmiddag een trein en een bestelbus op elkaar gebotst. Volgens de Veiligheidsregio zijn er drie slachtoffers gevallen. Het ongeluk gebeurde op een onbewaakte spoorwegovergang.

Volgens een woordvoerster van de Veiligheidsregio zijn drie mensen gewond geraakt. Twee van hen zijn naar het ziekenhuis gebracht, een derde is ter plekke behandeld. De woordvoerster kan nog niet zeggen wat de aard van hun verwondingen is. Een traumahelikopter die in aantocht was, is geannuleerd. 

Ze bevestigt ook dat het gaat om een bestelbusje dat in botsing kwam met een trein. Het is onbekend wat er in de wagen vervoerd werd. 

Treinverkeer plat
De trein en een bovenleiding raakten door het ongeluk beschadigd. Het treinverkeer tussen Uitgeest en Alkmaar ligt voorlopig plat, de NS zet stopbussen in tussen Uitgeest, Castricum, Heiloo en Alkmaar. Tussen Alkmaar en Schagen rijden minder Intercity's. Op dat traject is de extra reistijd ongeveer een kwartier.

Mensen die in de bewuste trein zaten, zijn eruit gehaald. Zij worden met bussen naar hun bestemming gebracht. ProRail onderzoekt ondertussen het spoor op beschadigingen.

UPDATE 22.00 uur
ProRail heeft laten weten dat het spoor tussen tussen Uitgeest en Alkmaar weer is vrijgegeven en het treinverkeer wordt hervat.