Bedrijfsleider hotel Akersloot geschrokken van schietpartij: "Dit wil je niet op je terrein"

AKERSLOOT - Een schietpartij op het terrein van hotel Akersloot heeft vanmiddag het leven gekost aan een nog onbekende man. Bedrijfsleider Steve van der Valk is geschrokken van het incident. "Ik dacht in eerste instantie dat er iemand onwel was geworden, maar toen kwam er ineens wel heel veel politie."

Aan het begin van de middag werden er meerdere schoten gelost op het parkeerterrein. Steve was op dat moment bij zijn ouders. "Toen werd ik gebeld door m'n vrouw, die zei dat er veel politie richting het hotel ging. Ik ben er meteen naartoe gegaan."

Lees ook: Man doodgeschoten bij Van der Valk Hotel Akersloot

Bij aankomst ziet de bedrijfsleider dat alles is afgezet. Het hotel is tijdelijk niet toegankelijk. "Het was een gemiddelde dag voor ons. Er zaten een aantal gasten op hun kamer en er waren een paar tafels op het terras bezet. Zij konden het pand niet verlaten."

Een gast heeft het zien gebeuren vanaf zijn balkon. "Hij heeft slachtofferhulp gekregen. Naar aanleiding van dat gesprek heeft hij besloten om vanavond weg te gaan. Ook een aantal andere gasten en wat personeelsleden hebben hulp aangeboden gekregen."

'Redelijk gerustgesteld'
Het schietincident heeft 'een hoop heisa' veroorzaakt. "Onze telefooncentrale is letterlijk platgebeld. Iedereen is nu redelijk gerustgesteld, maar hier zal de komende dagen nog veel over gesproken worden." 

Een verdachte heeft zich vanmiddag gemeld bij het politiebureau in Zaandijk. Het is nog niet bekend wat de reden is van de schietpartij. De politie doet momenteel forensisch onderzoek op het terrein. 

Meer over dit onderwerp:
Noord-Kennemerland
Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws