Ga naar Content

Frisse en feestelijke finish Wandelvierdaagse Alkmaar

ALKMAAR Na een beetje regen in de ochtend zijn de bijna zesduizend deelnemers van de Alkmaarse Wandelvierdaagse feestelijk onthaald op het Waagplein in Alkmaar. Organisator Le Champion is tevreden met hoe het evenement verlopen is.

De laatste wandeldag voerde de lopers vanuit Alkmaar, via Geestmerambacht, Koedijk en de oude binnenstad van Alkmaar tot aan de finish op het Waagplein. De deelnemers hadden er flink de sokken in: "Ik ruik de stal", vertelt een vrouw in Koedijk.

Lees ook: Blaren prikken en kaarsjes branden tijdens derde wandeldag

Op het Waagplein is het zoals gebruikelijk een feestje. De rode loper ligt uit en iedereen komt vrolijk over de streep met een zonnebloem uit handen van burgemeester Piet Bruinooge en wethouder Elly Konijn. 

"Dag drie was het hoogtepunt", vinden de wandelaars. "Dat was een nieuwe route. Echt prachtig door Heiloo en Willibrordus. En we hebben gehoord dat het zo blijft, dus op naar volgend jaar." Een andere loopster vond het toch ook wel zwaar. "Ik heb hele vermoeide voeten, helemaal vandaag. Maar volgend jaar doen we weer mee hoor."

Lees ook: Tropische tweede dag voor wandelaars vierdaagse Alkmaar

René Wit van Le Champion kijkt terug op een vierdaagse zonder gekke dingen. "Het was de eerste dagen warm en vrijdag was een toploopdag", stelt Wit. Bijna iedereen heeft de finish gehaald. Wit houdt het op enkele tientallen uitvallers, net als andere jaren.

Ook de afterparty op het plein is een succes. "Even na 15.00 uur viel er een bui, maar iedereen bleef om de laatste loper om half vijf over de finishlijn te juichen."