Ga naar Content
Noord-Holland

Weer ruiten van Connexxion-bus ingegooid in Heemskerk

7 maart 2017, 11.15 uur · Aangepast 7 maart 2017, 12.24 uur
Door: · Foto: Shutterstock

HEEMSKERK Een bus van Connexxion is gisteravond laat in Heemskerk bekogeld met stenen. Meerdere ruiten sneuvelden door de bekogeling.

De daders, vooralsnog onbekend, sloegen kort voor 23.30 uur toe in de Beethovenstraat. Op het moment van de bekogeling was de bus leeg. De buschauffeur heeft niet gezien wie de de stenen gooide.  De politie zoekt getuigen. Mensen met informatie kunnen bellen met 0900-8844.

Lees ook: Opnieuw bus bekogeld: per direct geen lijnbussen in deel Heemskerk 

Het is niet de eerste keer dat er bussen worden bekogeld in Heemskerk. In maart vorig jaar sneuvelde een ruit van een Connexxion-bus op de Laan van Assumburg en in de Maerelaan. Connexxion liet buschauffeurs toen enige tijd een andere route rijden.  

Lees ook: Opnieuw lijnbussen bekogeld: al twee dagen 'raak' in Heemskerk

Tevergeefs, want drie maanden later, in juli, was het opnieuw raak. In een tijdsbestek van twee dagen werden in het dorp twee bussen van de vervoersmaatschappij bekogeld. In september vloog er een grote steen door een ruit van een bus die over de Plesmanlaan reed.

Lees ook: Ruiten seniorencomplex Heemskerk ingegooid

Het openbaar vervoer lijkt een geliefd doelwit onder vandalen in Heemskerk: vorige week gingen de ruiten van een wachtruimte op het station aan diggelen. 

Een paar weken eerder was het raak bij een seniorencomplex aan de Maerelaan, nabij de Beethovenstraat waar gisteren de Connexxion-bus werd bekogeld. Ook bij de seniorenwoningen werden ruiten ingegooid. 

Aanhoudende overlast
Bewoners vermoeden dat de vernielingen het werk zijn van een groep hangjongeren. Omdat ook de gemeente ziet dat een groep jongeren in dat gebied voor aanhoudende overlast zorgt, geldt rond de Maerelaan een samenscholingsverbod.